Ordine în dezordine

De multe ori casa îmi arată ca și când o „răscoală” tocmai a luat sfârșit. Iar acest „de multe ori” se poate repeta destul de regulat, la intervale destul de scurte de timp. Gândindu-mă la o comparație, este ca și când aceeași poveste se vrea scrisă din nou, și din nou, fără urmă de finalizare. Ceea ce produce un sentiment care devine pe cât de frustrant, pe atât de neîncurajator. Iar când acest sentiment pune stăpânire din ce în ce mai des pe casă, dezordinea devine editarea ei. Și din moment ce povestea mea de acasă se lasă scrisă din nou, și din nou, ordinea pare să fie o sarcină fără început.
Recunoști și tu acest tipar?
Recompensa ordonării spațiului atunci când dezordinea pare o sarcină copleșitoare este că la sfârșit, casa va conține doar lucrurile de care avem nevoie cu adevărat, cele care ne servesc. Vom fi înconjurați doar de lucrurile de care avem cu adevărat nevoie și ne fac plăcere. Pentru că la fel ca și editarea, odată ce lucrurile suplimentare sau inutile sunt șterse, rămân doar cele bune, cele care ne bucură într-un fel sau altul.
Dar cum „ordonăm dezordinea” sau cum scăpăm de lucrurile vechi pe care doar le păstrăm și de care de fapt nici nu avem nevoie? Păstrează ceea ce ai nevoie și ceea ce te face fericit, dar nu-ți trata casa ca pe o magazie. Prin înlăturarea dezordinii, a lucrurilor care nu ne mai servesc în momentul de față, și prin ordonarea spațiului, de fapt facem loc unor energii noi, la frecvențe mult mai înalte, energii pe care le introducem în casa noastră odată cu ceva nou cumpărat care ne bucură.
Alege să faci ordine, selectează lucrurile pe care le consideri necesare acum, ordonează-le frumos după utilitatea lor, iar lucrurile care nu-ți mai sunt de folos împachetează-le și donează-le. Răsplătește-te apoi și fă-ți un cadou pe care l-ai vrut de ceva timp, dar pe care nu ți l-ai cumpărat pentru că nu ai știut unde să îl mai pui.
Și nu uita niciodată că partea frumoasă a unui cadou este pe lângă actul de a primi, actul de a oferi!
Simplu & Natural

Scroll to Top